Ne pare rău. Nu am găsit nimic.

  • FABRICA UE CANTER.
    PREGĂTIT PENTRU EUROPA.

    Dezvoltare, sustenabilitate, producție

logo

ÎN PUNCTUL CENTRAL. FABRICA FUSO DIN PORTUGALIA.

Odată cu începerea producției seriei constructive actuale și a celei mai noi, opt generații ale modelului FUSO Canter au ieșit de pe linia de producție la Mitsubishi FUSO Truck Europe din Tramagal, Portugalia, de la începutul anului 2022. Fabrica, aflată la circa 150 km nord-est de Lisabona, este unitatea de producție centrală a companiei FUSO în Europa și produce toate vehiculele Canter și eCanter pentru piața europeană.

235.749

CANTER PRODUSE
DIN 1980 PÂNĂ ACUM

MADE IN EUROPE.
PESTE PATRU DECENII.

Un Canter FE 1 și-a făcut debutul la 1 februarie 1980 și din 1996 producția din Tramagal este specializată complet pe construcția camionului ușor. Experiența de peste patru decenii în construcția de autovehicule este o promisiune specială a calității care distinge astăzi fiecare Canter.

Cu fabrica în inima Portugaliei – Tramagal se află la circa 40 kilometri în sudul punctului central geografic al țării – Canter are o unitate de producție europeană, care reprezintă ideal nucleul lui: Valorile japoneze tradiționale ale FUSO și apartenența mărcii la Daimler Truck AG. Ambele împreună reprezintă cele mai înalte pretenții de calitate și fiabilitate. În plus, marca „Made in Europe“ de la Canter nu se referă numai la montajul final.

PESTE 50 % DIN COMPONENTE PROVIN DE LA PESTE 90 DE PRODUCĂTORI EUROPENI.

OBIECTIVE ÎNALTE.
TOTUL PENTRU SUSTENABILITATE.

Ca parte a Daimler Truck AG, Mitsubishi FUSO Truck Europe își asumă, de asemenea, obiectivele ambițioase de sustenabilitate. Utilizarea sporită a surselor de energie regenerabilă și verde și adaptarea proceselor interne sunt componente esențiale la implementare.

ZERO EMISII.
PRODUCȚIE FĂRĂ CO2.

Fabrica din Tramagal a putut să își reducă deja treptat emisiile de CO2 în anii trecuți, în anul 2021 chiar cu 50 % în comparație cu anul precedent. Până la sfârșitul anului 2022, FUSO aspiră foarte concret la o producție complet fără emisii de CO2.

ENERGIE SOLARĂ.
PÂNĂ LA 350 MEGAWATT.

Datorită poziției lui geografice, districtul Santarém este una dintre cele mai bogate regiuni ale Portugaliei în ore cu soare, astfel condițiile preliminare pentru obținerea energiei solare sunt ideale în Tramagal. În prezent, 1.200 panouri solare de pe acoperișurile halelor și alte suprafețe adecvate ale incintei fabricii produc până la 350 megawatt pe an. În viitor, trebuie să ajungă până la 600 megawatt.

HIDROGEN VERDE.
PRODUCȚIE ÎN TESTARE.

Pe lângă extinderea instalațiilor solare, fabrica testează și tehnologii pentru producția locală a hidrogenului verde. Ca mediu de stocare pentru energia solară câștigată, ar putea să înlocuiască pe viitor succesiv consumul de gaz metan.

LOGISTICĂ FĂRĂ EMISII.
TRAFIC INTERN COMPLET ELECTRIC.

Ca etapă consecventă logic și adecvată pentru fabricarea FUSO eCanter acționat complet electric, fabrica trece, de asemenea, tot parcul auto intern de logistică și al depozitului pe autovehicule electrice, fără emisii la nivel local.

MAI PUȚINĂ APĂ.
PESTE 60 % RETRATARE.

Reducerea consumului de apă este un alt subiect de sustenabilitate, cu care se ocupă cu succes filiala: o instalație proprie nouă de tratare a apei prelucrează deja peste 60% din apa industrială și o reintroduce în circuitul de producție. În același timp se lucrează la o colectare optimizată a apei de ploaie, pentru o irigare mai sustenabilă a suprafețelor verzi.

MAI MULTĂ RECICLARE.
DEZVOLTAREA ECONOMIEI CIRCULARE.

Pe lângă alte măsuri, fabrica evaluează permanent și activ alte posibilități, pentru a configura și mai eficient economia circulară. Obiectivul este să evite deșeurile în mod optim și să reutilizeze materialele reciclabile.

IMPORTANTĂ.
INFLUENȚA LOCALĂ ȘI INTERNAȚIONALĂ.

În prezent, în Tramagal lucrează 530 angajați din șapte națiuni diferite. Compania este cel mai mare angajator al regiunii. Producția realizează actual până la 15.000 unități pe an, iar fabrica poate să își extindă capacitatea oricând. Din Portugalia, autovehiculele sunt livrate în 32 țări europene, precum și în Maroc și în SUA. Mitsubishi FUSO Truck Europe este un exportator semnificativ și al treilea producător de autovehicule al Portugaliei.

STANDARDE GLOBALE.
DIN TRAMAGAL ÎN LUME.

Experții în managementul calității din Tramagal au în vedere, pe lângă asigurarea calității în fabrica proprie, și standardele de pe diverse piețe internaționale. În cadrul „Global Excellence Program“
, ei vizitează de mai multe ori pe an fabricile de montaj din țări, precum Maroc, Turcia, Egipt sau Kenia, unde FUSO exportă camioane Canter demontate și unde acestea sunt asamblate la fața locului. Acolo ei sunt responsabili pentru auditurile de proces și de sistem recurente. În plus, ei însoțesc toate etapele necesare pentru omologarea calității, de exemplu documentație și școlarizări, când un produs nou este introdus pe piața respectivă.

„Global Excellence Program“ garantează cele mai înalte standarde de calitate în toate fabricile Daimler Truck AG.

PRODUCȚIE DUALĂ.
HIGHTECH SE ÎNTÂLNEȘTE CU MANUFACTURA.

Fiecare FUSO Canter sau eCanter, care iese de pe linia de asamblare în Tramagal, este rezultatul unui proces de producție, în cazul căruia se întrepătrund perfect instalații moderne de fabricație și de montaj cu o muncă manuală autentică, valoroasă pe de altă parte.

În timp ce anumiți roboți complet automați preiau singuri sarcini grele și cu grad ridicat de murdărie, precum vopsirea sau diverse lucrări de sudură, la alte locuri din procesul de montaj, roboți colaborativi, așa-numiți Co-Bots, își sprijină colegii umani și interacționează cu ei, de exemplu atunci când pentru o activitate se impune un efort deosebit de ridicat.

În același timp, fabrica din Tramagal și-a păstrat de-a lungul deceniilor caracterul deosebit al unei manufacturi specializate. În detaliile fiecărui Canter și eCanter individual se ascund munca de echipă, precum și experiența, cunoștințele și mai ales implicarea complet personală a angajaților FUSO dedicați și extrem de calificați.

ALTE INFORMAȚII. MAI MULT DESPRE CANTER.