Ne pare rău. Nu am găsit nimic.

  • DOZĂ DE BERE SUSTENABILĂ. FUSO eCANTER CA AUTOCISTERNĂ SPECIALĂ PENTRU FABRICA DE BERE HEINEKEN.

UN FUSO eCANTER COMPLET ELECTRIC CU O CAROSERIE SPECIALĂ DE CISTERNĂ LIVREAZĂ BERE HEINEKEN ÎN AMSTERDAM FĂRĂ EMISII ȘI SILENȚIOS.

„Heineken urmărește obiective de sustenabilitate ambițioase. Pentru aceasta, analizăm tot lanțul valoric și acesta cuprinde bineînțeles și domeniul transporturilor”, declară Hans Böhm, directorul general al fabricii de bere mari olandeze. Din acest motiv, Heineken se bazează acum pe un camion verde la aprovizionarea cafenelelor și a barurilor din cartierul istoric Grachten din Amsterdam.

În sens dublu, pentru că modelul de 7,5 tone neobișnuit nu este doar vopsit în culoare verde Heineken, ci se deplasează la nivel local fără emisii și silențios și este un FUSO eCanter. Camionul ușor acționat electric cu o caroserie specială este conform Heineken prima cisternă de bere de tipul ei din lume. Utilizarea lui este parte a „Brewing a better World“, campania globală de sustenabilitate a companiei Heineken, din care face parte, printre altele, reducerea amprentei de CO2 a fabricii de bere.

FUSO eCANTER DEPĂȘEȘTE CAMIOANE DIESEL COMPARABILE

Carl van der Wielen, manager Tankbeer la Heineken, este convins de eCanter: „Ne-am decis pentru FUSO eCanter, pentru că oferă cel mai bun raport între dimensiune, greutate și lipsa de emisii.” Într-adevăr, fabrica de bere face astfel un pas foarte bun, deoarece camionul ușor complet electric poate transporta cu 3.000 litri aproape 50 procente mai multă bere dintr-o dată, decât un camion diesel comparabil, încărcat cu butoaie de inox. Greutatea proprie redusă a eCanter de 3.335 kilograme, combinată cu o capacitate de încărcare ridicată a șasiului de 4,155 tone și construcția ușoară de cisternă a producătorului Duotank fac aceasta posibilă.

De la fabrica de bere Heineken, aflată în Den Bosch în sudul Amsterdamului, o cisternă mare de 20.000 litri aduce bere Heineken, Amster sau Brand proaspătă la un city-hub de la marginea metropolei. Acolo berea este repompată în cisterne mici electrice, care aprovizionează astfel până la cinci clienți în cadrul unui tur. Sosit la locație, șoferul livrator „toarnă” apoi încărcătura pur și simplu din doza de bere supradimensionată de pe eCanter în rezervoarele de depozitare de la fața locului

Minicisterna cu o lățime de doi metri și o lungime de 5,3 metri parcă este făcută pentru străzile înguste și străduțele centrului vechi din Amsterdam. Cu un ampatament scurt de 3.400 mm și raza lui de bracaj mică, eCanter se poate manevra fără probleme în orice curbă. În plus, cu cele 7,5 tone greutate totală autorizată, acesta corespunde restricției de acces, care a fost dispusă de autoritatea municipală pentru protejarea structurii constructive a podurilor și a cheilor. Această condiție este motivul, între altele, pentru care Heineken nu utilizează camioane electrice mari pentru livrări.

NE-AM DECIS PENTRU FUSO eCANTER, PENTRU CĂ OFERĂ CEL MAI BUN RAPORT ÎNTRE DIMENSIUNE, GREUTATE ȘI LIPSA DE EMISII.
Carl van der Wielen, manager Tankbeer la Heineken

MAI PUȚINE EMISII ÎNSEAMNĂ O CALITATE MAI BUNĂ A VIEȚII

Puterea totală de 82 kWh din cele șase baterii litiu-ion de înaltă tensiune conferă FUSO eCanter o autonomie de circa 100 kilometri. Încărcarea la o priză de încărcare rapidă durează circa o oră. Heineken încarcă cisterna electrică doar cu energie electrică verde, conform propriilor specificații. Astfel, cisterna de bere complet electrică îndeplinește deja specificațiile stricte ale zonei cu zero emisii pentru traficul de distribuție, care va intra în vigoare din anul 2025 în Amsterdam.

„Mă bucur foarte mult că prin cisterna eCanter am găsit o cale sustenabilă de a transporta berea noastră – fără gaze de eșapament și particule de calamină și, pe deasupra, silențios”, completează șeful Heineken Hans Böhm, și el este sigur: „Acest concept nou de autovehicul înseamnă o calitate mai bună a vieții pentru toți oamenii care trăiesc și muncesc aici sau care vizitează centrul orașului.”