Ne pare rău. Nu am găsit nimic.

  • ÎN SERIE. FUSO SĂRBĂTOREȘTE STARTUL PRODUCȚIEI NEXT GENERATION eCANTER

DUPĂ SUCCESUL PREMIEREI EUROPENE A NEXT GENERATION ECANTER ÎN TOAMNA TRECUTĂ, A ÎNCEPUT ACUM OFICIAL PRODUCȚIA DE SERIE A CAMIONULUI UȘOR 100 % ELECTRIC ÎN EUROPA.

„Cu această zi scriem un capitol nou în istoria Mitsubishi FUSO Truck Europe. Pentru că astăzi începe producția de serie a Next Generation eCanter“, a anunțat Arne Barden, CEO Mitsubishi FUSO Truck Europe (MFTE), mândru în fața a peste 100 oaspeți din politică, economie și presă. Evenimentul festiv din 22 mai a fost startul oficial pentru a doua generație a camionului eCanter acționat complet electric, care este produs de acum în fabrica FUSO din Portugalia pentru piața europeană.

Reprezentativ pentru toate camioanele Next Generation eCanter viitoare, care ies de pe linia de asamblare în Tramagal, un eCanter 4C15e de 4,25 tone de culoare albastru-porumbel lucios s-a deplasat pe covorul gri asfalt între cele două tribune de oaspeți – fără emisii, dar în mod excepțional nesilențios. Sunetele proveneau de la furtuna luminilor de bliț ale reprezentanților media prezenți și aplauzele entuziasmate ale publicului.

Cu această zi scriem un capitol nou în istoria Mitsubishi FUSO Truck Europe. Pentru că astăzi începe producția de serie a Next Generation eCanter.
Arne Barden, CEO Mitsubishi FUSO Truck Europe

NEXT GENERATION eCANTER ESTE UN DESCHIZĂTOR DE DRUMURI PENTRU TRANSPORTUL NEUTRU DIN PUNCT DE VEDERE AL EMISIILOR DE CO2

Karl Deppen, CEO Daimler Truck Asia, a subliniat în discursul său semnificația deosebită pe care o are startul producției FUSO eCanter pentru concern: „Daimler Truck se aliniază Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Dorim să transformăm în succes transportul sustenabil și până în 2039 să oferim pe piețele noastre cheie globale numai autovehicule care sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 în funcționare. Cu noua generație eCanter facem extrem de simplă tranziția spre mobilitate electrică pentru clienții noștri. Facem un pas important mai departe în direcția transportului neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2.”

Importanța decarbonizării sectorului mobilității a fost subliniată și de premierul Portugaliei António Costa, oaspetele de onoare al evenimentului, când a luat cuvântul. Societatea nu poate evita să reacționeze la provocările schimbărilor climatice și tranziției energetice. Pentru a obține neutralitate climatică în anul 2050, nu trebuie să ne jucăm cu timpul, ci trebuie să luăm astăzi deja deciziile corecte pentru mâine. Producția camionului eCanter 100% electric în Tramagal este o astfel de decizie.

Companiile care folosesc Next Generation eCanter vor contribui activ pe viitor la o amprentă CO2 mai redusă. O modernizare amplă a flotelor existente ar fi indispensabilă astfel în următorii ani, deoarece în cele din urmă mărfurile trebuie să fie transportate în continuare. Conform părerii premierului, în aceasta se află potențialul economic semnificativ de care profită pe termen lung fabrica și regiunea. În final, António Costa a felicitat FUSO și angajații fabricii la startul producției de serie și, mai mult decât atât, a recunoscut al doilea mare eveniment pe care MFTE a putut să îl sărbătorească în același timp: producția a 250.000 camioane Canter de la începutul din anul 1980.

Această cantitate impresionantă și cei peste 60 ani de experiență în construcția camionului Canter sunt pentru fabrica FUSO mai mult decât o bază solidă pentru toate provocările viitoare. Managerul fabricii Arne Barden a subliniat în discursul său implicarea neobosită a oamenilor din Tramagal, care lucrează acolo parțial de decenii și dispun de o expertiză complet deosebită. Efortul comun al tuturor a făcut posibilă adaptarea proceselor de producție, pentru a fi acum echipați optim în extinderea volumului noului eCanter. „Suntem pregătiți să livrăm clienților noștri camioanele electrice, de care au nevoie în următoarele decenii în care lumea se dezvoltă tot mai rapid în direcția neutralității emisiilor de dioxid de carbon”, spune CEO Arne Barden.

NEXT GENERATION eCANTER ESTE „MADE IN EUROPE“ PENTRU EUROPA

Necesitățile concrete ale clienților au fost cele care au marcat semnificativ Next Generation eCanter. De la prezentarea primei generații de eCanter în anul 2017, 550 camioane ușoare acționate cu baterii electrice au fost folosite în practică la nivel mondial și au parcurs împreună în tot acest timp peste opt milioane de kilometri. FUSO a putut să adune în acest timp experiență și cunoștințe valoroase, care au fost încorporate în dezvoltarea tehnică a Next Generation eCanter.

Încă de la început, premierul António Costa a putut să își facă o impresie cu privire la procesele de-a lungul liniei de producție și anumite componente nou dezvoltate, cum ar fi, de exemplu, grupul motopropulsor – format din eAxle (ePunte) și eMotor – sau pachetele de baterii. În timp ce Karl Deppen și Arne Barden l-au condus într-o vizită scurtă a fabricii spre locul evenimentului dintr-un depozit mare de piese, premierul portughez a profitat de oportunitate pentru a saluta angajații diferitelor stații de lucru și pentru a schimba câteva cuvinte cu aceștia. Cu această ocazie, personalul a purtat tricouri cu inscripția „READY TO INNOVATE“. Motto-ul zilei și un mesaj clar pe care FUSO îl transmite cu noul eCanter din Tramagal în lume.

În Europa începe vânzarea FUSO Next Generation eCanter inițial în 17 țări: Franța, Spania, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Elveția, Belgia, Cehia, Danemarca, Suedia, Finlanda, Slovacia, Grecia, precum și Polonia.

STARTUL OFICIAL AL PRODUCȚIEI NEXT GENERATION eCANTER A FOST REUȘIT

După simbolicul roll-out al primului eCanter nou în fața a numeroase camere TV de la aproape toate posturile de televiziune mari din țară, oaspeții evenimentului au fost invitați nu doar la o gustare și o băutură, ci și să vizioneze de aproape autovehiculul. El a fost parcat fix în mijlocul zonei de catering. De altfel, acesta a fost proiectat cu cutiile de transport ale pieselor, care vor fi montate deja în următoarea zi la noile camioane eCanter și al căror picking are loc în mod normal pe suprafața care a servit ca locație a evenimentului.

Practicabilitatea nelipsită a unui Canter, indiferent dacă este electric sau nu, s-a dovedit benefică încă o dată, atunci când, datorită banchetei duble pentru pasageri, premierul António Costa și cele două gazde ale sale, Karl Deppen și Arne Barden, au putut lua loc toți trei în cabină și au oferit un prilej extraordinar pentru fotografii de presă prezenți. Judecând după cât de mult au stat cei trei în autovehicul și după cât de mult au discutat entuziasmat, se pare că startul oficial al producției Next Generation eCanter a fost extrem de reușit pentru FUSO.