Economy Service

Aici găsiți toate informațiile cu privire la întreținerea și valorificarea autovehiculului dvs. Canter rulat.


Blauer FUSO Canter

Mențineți-vă autovehiculul FUSO Canter în formă de top. FUSO Economy Service a fost dezvoltat special pentru autovehiculele mai vechi. Vă ajută să evitați cheltuielile neprevăzute: cunoașteți de la bun început prețul total al reparației. Atelierele autorizate FUSO - cea mai bună alegere pentru întreținere și reparații!

 

  • Lucrări de atelier și service predefinite, inclusiv piese autorizate FUSO la un preț fix atrăgător.
 
  • Service profesionist în atelierele noastre FUSO, cu uneltele potrivite și competența tehnică adecvată.
 
  • Valabil pentru toate modelele Canter TD (EURO 3, 4,5) și TB (Euro 3).

 

Preluarea autovehiculului vechi

Preluarea autovehiculelor vechi cu MTMA până la 3,5 t

De la intrarea în vigoare a Legii ELV* dvs., în calitate de client, aveți posibilitatea de a returna autovehiculul vechi către producător în următoarele condiții:

 

  • Este vorba despre un autovehicul de până la 3,5 t.
 
  • Toate componentele esențiale precum propulsia (motor, cutie de viteze etc.), tren de rulare, caroserie, catalizator sau unități de comandă electronice sunt prezente în autovehicul.
 
  • În autovehicul nu există deșeuri.
 
  • Autovehiculul este sau a fost înmatriculat înaintea scoaterii din funcțiune timp de cel puțin o lună într-o țară din Uniunea Europeană.
 
  • Documentele de înmatriculare se predau împreună cu autovehiculul.

 

* Directiva privind autovehiculele scoase din uz – Directiva UE 2000/53/CE reglementează demontarea și reciclarea autovehiculelor în Uniunea Europeană. Obiectivul acestei Directive este reducerea deșeurilor provenite de la autovehicule. Această Directivă obligă statele membre UE să organizeze sisteme de preluare a autovehiculelor scoase din uz. Implementarea Directivei a avut loc în Germania la 1 iulie 2002, dată la care a intrat în vigoare Regulamentul privind autovehiculele scoase din uz.

 

Dovada valorificării

Pentru scoaterea din circulație a autovehiculului dvs. aveți nevoie de o așa numită dovadă de valorificare. Această dovadă de valorificare confirmă faptul că autovehiculul a fost eliminat în mod corespunzător. Numai unități de dezmembrare certificate, puncte de colectare certificate și autorizate sau puncte de preluare nominalizate de producători pot emite această dovadă de valorificare.

 

Puncte de preluare

Pentru a vă facilita o eliminare simplă a autovehiculului dvs. scos din uz, Daimler AG dispune de o rețea întinsă de puncte de preluare care vă preiau gratuit autovehiculul vechi. Unitățile noastre de dezmembrări cu obligații contractuale sunt certificate de către experți independenți în conformitate cu Regulamentul privind autovehiculele scoase din uz și îndeplinesc toate cerințele legale. Suplimentar, acestea sunt auditate și monitorizate conform criteriilor noastre de calitate.

 

Dacă doriți să returnați gratuit autovehiculul dvs. FUSO scos din uz, contactați operatorul rețelei noastre de returnări Callparts Recycling GmbH la numărul: 033233 70-911 (disponibilitate: lu-jo între orele 8:00 – 16:30 și vineri între orele 8:00 – 15:00).

 

Valorificare

Mai întâi, autovehiculul este golit în conformitate cu obligațiile legale, prin eliminarea tuturor lichidelor autovehiculului (de ex. ulei, lichid de frână) și revalorificarea acestora. Apoi, piesele reutilizabile, precum și materialele care pot fi valorificate sunt demontate. Aceste materiale, de exemplu sticlă, anvelope și piese mari din plastic sunt prelucrate în circuite de reciclare separate. Restul caroseriei este tocată, separată în diferite fracțiuni, care apoi sunt returnate în cea mai mare măsură în circuitul materiilor prime.

 

Protecția mediului

Mai multă revalorificare înseamnă mai puțin de eliminat. Protecția mediului se numără printre obiectivele principale ale Daimler AG. Aceasta implică tratarea resurselor naturale în mod economic. De aceea, obiectivul nostru este: Să revalorificăm mai mult și astfel, să eliminăm mai puțin. Deja din faza de dezvoltare a autovehiculelor noastre, construcția ecologică și adaptată pentru reciclare joacă un rol important. Un bun exemplu în acest sens este utilizarea de materiale sortate corect pentru barele de protecție și scuturile de sub podea.

Acestea permit o demontare simplă și o reciclare valoroasă a materialelor. În plus, pentru autovehiculele noastre se utilizează materii prime regenerabile precum fibre de cocos sau sisal. Avantajele sunt mereu la îndemână: ecologic și reciclabil. Prin directivele Daimler AG privind mediul, ne obligăm la îmbunătățirea continuă a compatibilității ecologice a produselor noastre. Ne orientăm zilnic în funcție de acest standard, pentru a continua optimizarea bilanțului ecologic al autovehiculelor noastre.